Pimientos de Padrón

Pimientos de Padrón to jedno z najpopularniejszych tapas w barach północnej Hiszpanii. Zwykle są one lekko podsmażane na oliwie i posypane gruboziarnistą sola morską. Na...

Zakwas żytni

Zakwas żytni to podstawa każdego domowego chleba. Do zakwasu w naszym przypadku używamy tylko i wyłącznie mąki żytniej razowej typu 2000. Poniżej prosty przepis krok po...

Serwatka

Serwatka jest produktem ubocznym powstającym podczas produkcji sera i ze względu na rodzaj jego produkcji dzielimy ją na kwaśną ( występuje podczas produkcji serów...

Trinidad Moruga Scorpion – była rekordzistka świata

Trinidad Moruga Scorpion to była rekordzistka świata pod względem ostrości, zastąpiona oczywiście przez Carolinę Reaper. Jak w przypadku pozostałych odmian początkowo...

Zbiór papryk 2018r.

Zbiór papryk trwa w najlepsze. Dlatego już teraz nasiona ostre papryki 2018 roku – sklep jest otwarty. W pali2razy.pl specjalizujemy się w uprawie doniczkowej...

Najostrzejsze papryczki na świecie w 2018 roku

Najostrzejsze papryczki na świecie w 2018 roku są uprawiane przez pali2razy.pl. Poniżej przedstawiamy nasze doświadczalne poletko. Co urośnie to zrywamy, ale niestety...

GrowLED 120W full spektrum – oświetlenie NOWOŚĆ 2018r

Sezon 2018/19 który za chwilę się zacznie obfituje w nowości. Oprócz kolejnych odmian papryk posiadamy sprawdzone w boju nowe oświetlenie. Testowane od kilku tygodni z...

Bhut Jolokia – Naga Jolokia – Ghost pepper

Bhut Jolokia – Naga Jolokia ( Ghost Pepper ) to bardzo stara odmiana papryk chilli. Pochodzi z indyjskiej prowincji Assam. Dopiero w 2000 r stała się popularna w Europie....

Habanero – bardzo ostra tęcza barw

Habanero to wraz z Jalapeno najbardziej znana odmiana ostrej papryki na świecie. Kolorystyka owoców od zielonego do białego, żółtego, pomarańczowego, czerwonego,...

Carolina Reaper – spożywasz na własne ryzyko !

Carolina Reaper to stosunkowo młoda „krzyżówka” stworzona w Stanach Zjednoczonych w 2013 roku. Powstała w wyniku krzyżówki Naga Jolokia i Habanero Red Savina. Carolina...