Poradnik

Zbiór papryk 2018r.

Zbiór papryk trwa w najlepsze. Dlatego już teraz nasiona ostre papryki 2018 roku – sklep jest otwarty. W pali2razy.pl specjalizujemy się w uprawie doniczkowej...

Najostrzejsze papryczki na świecie w 2018 roku

Najostrzejsze papryczki na świecie w 2018 roku są uprawiane przez pali2razy.pl. Poniżej przedstawiamy nasze doświadczalne poletko. Co urośnie to zrywamy, ale niestety...

GrowLED 120W full spektrum – oświetlenie NOWOŚĆ 2018r

Sezon 2018/19 który za chwilę się zacznie obfituje w nowości. Oprócz kolejnych odmian papryk posiadamy sprawdzone w boju nowe oświetlenie. Testowane od kilku tygodni z...

Zimowanie papryk chilli – Carolina Reaper

Zimowanie papryk chilli … Zastanawiacie się dlaczego już teraz o tym piszemy ? Dlatego, że zimowanie trzeba rozpocząć od wyboru doniczki, sadzonki, ziemi, tak byście...

LED 28W – full spektrum oświetlenie typu Grow

Czas ujawnić nasz propagator wzrostu . Oto oświetlenie GROW LED 28W do uprawy roślin full spektrum. Dzięki tym LEDom nasze rośliny mają takie wspaniałe solarium. Szybko...

Growlog 2018 – ostre papryki

Ostre papryki 🙂 Czas zaczynać sezon 2018.  Poniżej lista odmian, których nasiona w pierwszym rzucie trafiły do namaczania. LP NAZWA 1 7Pot Brain Strain Yellow 2 7Pot...

Kiełkowanie nasion – poradnik krok po kroku

Kiełkowanie nasion może odbywać się na różne sposoby. Przedstawiamy tutaj kilka metod, tak aby każdy mógł wybrać coś dla siebie. Jak odbywa się to u nas pokażemy już...

Chili Projekt Azja – nasiona z AliExpress i nie tylko

Chili nasiona z importu azjatyckiego. Za wielkim murem mnogość odmian i kolorów wręcz rzucająca na kolana. Wszystko dostępne od ręki w mega ilościach i to za grosze, o...

Nasiona chilli – ostre papryki

Nasiona chilli, to od nich zaczyna się „przygoda” każdego z nas, fana ostrych papryk. Pierwsze zdobywane w najróżniejszy sposób, potem wymiany, kupna, każdy ma...

Skala Scoville’a – skala ostrości ( SHU )

Skala Scoville’a Oznaczana skrótem SHU, od Scoville Hotness Unit – z ang. jednostka ostrości Scoville’a – skala ostrości, czyli pikantności danej potrawy,...